Kieswijzer Santpoort-Zuid 2014

Gemeenteraadsverkiezingen: op welke partij gaat u stemmen? 

De Woongemeenschap Santpoort-Zuid heeft alle politieke partijen in de gemeente Velsen gevraagd hoe zij denken over de toekomst van Santpoort-Zuid. Hieronder vindt u hun antwoorden.

Wat is de Woongemeenschap Santpoort-Zuid? De Woongemeenschap is een organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor prettig wonen in Santpoort-Zuid. De Woongemeenschap is aan geen enkele politieke partij verbonden, en heeft als enige inkomsten donaties van inwoners van Santpoort-Zuid. De Woongemeenschap is opgericht in 1987.

Waarom deze brief? Veel kiezers laten zich bij Gemeenteraadsverkiezingen leiden door de landelijke politiek, omdat zij niet weten hoe de verschillende partijen denken over belangrijke onderwerpen in de gemeente Velsen, laat staan in Santpoort-Zuid. Wij willen u graag informatie aanbieden die voor u handig kan zijn bij het uitbrengen van uw stem. Wij hebben alle partijen de volgende vraag gesteld: 

Omarmt uw partij de Visie 2025 voor Santpoort-Zuid, dat wil zeggen een geleidelijke, duurzame ontwikkeling van het dorp met een fraaie, levendige dorpskern, behoud van groen en voorzieningen, en extra woningen voor senioren?  

Wat is de Visie 2025 voor Santpoort-Zuid? In 2011 heeft de Woongemeenschap alle 1650 huishoudens van Santpoort-Zuid een uitgebreide vragenlijst gestuurd, in samenwerking met een onderzoeksbureau. Hier hebben 417 mensen op gereageerd. De reacties kwamen van 100 van de in totaal 102 postcodes in Santpoort-Zuid. Het aantal reacties was dus zeer hoog, en afkomstig van inwoners verspreid over heel Santpoort-Zuid. Op basis van dit onderzoek heeft de Woongemeenschap Santpoort-Zuid een visie ontwikkeld voor het jaar 2025. We hebben deze visie zowel aan de inwoners als aan de gemeenteraad van Velsen gepresenteerd.  

Reacties van de partijen. Alle politieke partijen in onze gemeente hebben gereageerd, en spreken zich positief uit over deze visie; dat is een goed teken. U treft hun reacties hieronder aan, op alfabetische volgorde. Er zijn echter wel verschillen, vooral (a) hoe specifiek de partijen ingaan op de toekomst voor Santpoort-Zuid, en (b) in hoeverre ze bereid zijn zich daarvoor in te zetten.

We realiseren ons dat u ook andere overwegingen hebt bij het maken van uw keuze, en respecteren die vanzelfsprekend. Wij hopen dat u deze KiesWijzer nuttig vindt, en dat u op woensdag 19 maart gaat stemmen, op welke partij dan ook.

 

Met vriendelijke groet,
Hans Reus, Erik Voorhoeve, Fred Meulenbelt en  Jan-Pieter Kleijburg

Lees verder: Kieswijzer Santpoort-Zuid 2014

 

Meest recente berichten
deelplan2 weidegebied deelplan3 dekamarkt-tekening2