Plannen Blekersduin en informatieavond dinsdag 3 maart

Beste inwoners van Santpoort-Zuid,

Graag willen we u informeren over de door projectontwikkelaar Dreef Beheer ingediende vergunningsaanvraag voor de ontwikkeling van het terrein rond de Dekamarkt, ook bekend als het Novaterrein en Blekersduin. Het plan beoogt de sloop van het voormalige tuincentrum, de bestaande supermarkt en de hierboven gelegen woningen, ten behoeve van de realisatie van een nieuwe supermarkt, een appartementengebouw met 22 woningen, 12 woningen (twee-onder-een-kap) plus twee vrijstaande woningen op het braakliggende Novaterrein, en misschien ca. 30 woningen met zorgvoorzieningen aan de zuidkant van het Nova-terrein. Onderaan dit bericht treft u de plannen en tekeningen aan. Als u op een afbeelding klikt, krijgt u dezelfde afbeelding in groter formaat te zien.                    

Zoals eerder genoemd nodigen De Stichting Santpoort en de Woongemeenschap Santpoort-Zuid u uit voor een informatieavond op dinsdag 3 maart in ‘t Brederode Huys (tegenover de Dekamarkt). Vanaf 19:30 uur bent u van harte welkom voor koffie of thee; om 20:00 begint de bijeenkomst met de volgende agenda:

  • Welkom en agenda (10 minuten)
  • Presentatie door de projectontwikkelaar/architect (30 minuten)
  • Vragen aan de projectontwikkelaar/architect (30 minuten)
  • Voorlopige zienswijze en vragenlijst Woongemeenschap Santpoort-Zuid en Stichting Santpoort (30 minuten)
  • Besluitvormingsproces en vervolgstappen door de projectleider gemeente Velsen (15 minuten).

Na afloop is er gelegenheid tot napraten en bieden we u graag een drankje aan. Aanmelden is niet nodig; we hopen op een grote opkomst. Verder zullen we alle inwoners van Santpoort-Zuid binnenkort uitnodigen een objectieve vragenlijst in te vullen over dit onderwerp, met als doel onze zienswijze op dit plan zo goed mogelijk te baseren op de standpunten van de inwoners van Santpoort-Zuid.

Met vriendelijke groet,

Hans Reus (Woongemeenschap Santpoort-Zuid)

Lieke Baron-Verhulst (Stichting Santpoort)

Meest recente berichten
deelplan2 weidegebied deelplan3 dekamarkt-tekening2